У Брюсселі сьогодні розпочнеться саміт Східного партнерства

Головна > Культура > У Брюсселі сьогодні розпочнеться саміт С...
Author

Олександр Талов

15.12.2021, 10:36
Shares

2

Views

417

У Брюсселі сьогодні розпочнеться саміт Східного партнерства

e15.cz

Президент Європейської Ради Шарль Мішель анонсував саміт Східного партнерства, який відбудеться сьогодні у Брюсселі, та Європейський саміт, який розпочне свою роботу завтра, 16 грудня.

Про це йдеться у пресрелізі Європейської Ради, який оприлюднений на сайті Ради, повідомляє Інфокурс.

"COVID-19 великою мірою залишатиметься у центрі нашої уваги. Поява нових варіантів нагадує нам, що ніхто не є у безпеці, поки не забезпечена безпека для всіх. Більше ніж будь-коли вакцинація, включаючи надання третіх доз, залишається нашим найкращим інструментом у боротьбі з пандемією", - наголосив Мішель.

Він окремо підкреслив важливість протидії "вакцинному ваганню" та боротьби з дезінформацією у цій сфері.

"Ми також розглянемо питання глобального співробітництва, у тому числі те, як ми можемо активізувати наші зусилля та усунути вузькі місця в обміні вакцинами та їхньому застосуванні", - зазначив президент Європейської Ради.

Іншими важливими темами Європейської Ради стануть поточні надвисокі ціни на енергію, функціонування європейського ринку газу та електрики й підвищення енергоефективності. Лідери обговорять зовнішні аспекти міграції, взаємодію з третіми країнами у цій сфері та необхідне фінансування.

Окреме місце в порядку денному посідають проблеми безпеки. Зокрема, сторони розглянуть положення Стратегічного компасу ЄС, що закладе стратегію ЄС у цій сфері на наступне десятиліття, а також розвиток співробітництва з НАТО, яке залишається основою колективної оборони для країн-учасниць та для всієї європейської безпеки.

"Ми також повернемося до розгляду ситуації в Білорусі та кращих шляхів для протидії гібридній атаці режиму й визначення відповіді на цю кризу, відповідно до фундаментальних прав. Ми також розглянемо російське військове нарощування вздовж кордонів України. Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масивні наслідки та високу ціну у відповідь", - написав Мішель у листі.

Мішель також повідомив, що буде проведена підготовка до саміту Європейський Союз – Африканський союз, який має відбутися у Брюсселі 17-18 лютого 2022 року, з метою створення Альянсу процвітання та стабільності, підкріпленого пакетом трансформаційних інвестицій.

Нагадаємо: Саміт Східного партнерства розпочнеться сьогодні у Брюсселі о 16.00 під головуванням президента Європейської Ради Шарля Мішеля та президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн. У зустрічі візьмуть участь лідери Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови й України. Білорусь зупинила участь у Східному партнерстві, але ЄС продовжує взаємодію із суспільством Білорусі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Європарламентарі просять призупинити статус кандидата в ЄС для Грузії 

Також депутати заявили, що варто переглянути фінансування Європейським союзом державного бюджету та урядових програм Грузії.

07.05.2024 - 13:52

Arrow
Theme

Міжнародне

Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України - Федоров

Польща надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом.

06.05.2024 - 18:33

Arrow

Вас це може зацікавити