У Брюсселі біля штаб-квартири НАТО підняли прапор Швеції

Головна > Міжнародне > У Брюсселі біля штаб-квартири НАТО підня...
Author

Марія Куренко

11.03.2024, 14:58
Shares

0

Views

109

Прапор Швеції офіційно підняли у штаб-квартирі НАТО - МЕТА
gettyimages

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі в понеділок, 11 березня, підняли прапор Швеції, яка офіційно стала 32-им членом Альянсу.

Відео: NATO News

Церемонія підняття прапора відбулася за участю кронпринцеси Швеції Вікторії, прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона та офіційних осіб НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вступ Швеції до НАТО показує, що двері до Альянсу залишаються відкритими, і що кожна країна має право обирати свій шлях.

"І ми всі обираємо шлях свободи і демократії. Мужній народ України бореться за ці цінності, про які ми говоримо", - додав він.

Прем’єр Швеції назвав вступ країни до НАТО "поверненням додому", нагадавши, що Швеція приєдналась до програми НАТО "Партнерство заради миру" в 1994 році і завжди брала участь у важливих операціях Альянсу.

"Російське агресивне вторгнення в Україну об’єднало Швецію навколо висновку, що вступ Швеції до НАТО це єдиний правильний вибір", - сказав Крістерссон, зауваживши, що Швеція тепер забезпечуватиме безпеку від Балтійського до Чорного морів.

Нагадаємо: Швеція подала заявку на членство в НАТО у 2022 році після вторгнення Росії в Україну, і більшість членів Альянсу швидко ратифікували її заявку.

Уряд Віктора Орбана подав протоколи про схвалення вступу Швеції до НАТО у липні 2022 року, але справа застопорилася в парламенті через опозицію депутатів від правлячої партії.Угорщина ратифікувала вступ Швеції останньою з 31 країни-члена.

5 березня президент Угорщини Тамаш Шуйок підписав протокол про вступ Швеції до військового альянсу НАТО.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow
Theme

Закон

Укртрансбезпека відключила від системи "Шлях" 12 операторів

Перевізники відключені від системи строком на три місяці.

07.05.2024 - 13:25

Arrow

Вас це може зацікавити