У Британії проти Amazon і Google почали офіційне розлідування

Головна > Закон > У Британії проти Amazon і Google почали ...
Author

Олександр Талов

25.06.2021, 18:03
Shares

1

Views

436

У Британії проти Amazon і Google почали офіційне розлідування

ldaily.ua

У Великій Британії розпочалося офіційне розслідування проти компаній Amazon і Google у зв'язку з можливими порушеннями законодавства про захист прав споживачів.

Відповідна заява оприлюднена на сайті Управління з питань конкуренції та ринку Британії (СМА).

"CMA висловлює занепокоєння тим, що Amazon і Google не роблять достатньо для розв'язання проблем із фальшивими відгуками на своїх сайтах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на наступному етапі роботи Управління з конкуренції і ринків (CMA) збере додаткову інформацію, щоб визначити, чи порушили ці дві фірми закон про захист прав споживачів, прийнявши недостатні заходи для захисту покупців від помилкових відгуків.

Цей крок був здійснений після початкового розслідування CMA, яке почалося в травні 2020 року та провело оцінку внутрішньої системи і процесів кількох платформ для виявлення і боротьби з підробленими відгуками.

У СМА вважають, що фальшиві та оманливі відгуки можуть вплинути зокрема на рейтинг бізнесу.

"Ми стурбовані тим, що мільйони онлайн-покупців можуть бути введені в оману, прочитавши фейкові відгуки, а потім витратити гроші, спираючись на ці рекомендації… Важливо, щоб ці технологічні платформи брали на себе відповідальність, і ми готові діяти, якщо прийдемо до висновку, що вони роблять недостатньо", - заявив генеральний директор CMA Андреа Косчеллі.

Повідомляється, що розслідування CMA з приводу фальшивих відгуків є частиною більш широкої програми роботи CMA, яка включає в себе створення нового режиму регулювання цифрових ринків, що сприяє конкуренції, щоб обмежити вплив великих технологій. Це буде досягнуто через Відділ цифрових ринків.

У CMA зазначили, що оскільки відомство працює з урядом над пропозиціями, віно буде продовжувати використовувати свої існуючі повноваження в максимальному ступені для вивчення і захисту конкуренції в цих областях.

Нагадаємо: У травні стало відомо, що Антимонопольний регулятор Німеччини розпочав розслідування щодо Google стосовно антиконкурентної практики.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити