У білорусі навчаються звільняти захоплені території

Головна > Культура > У білорусі навчаються звільняти захоплен...
Author

Ольга Фединчік

08.09.2022, 10:06
Shares

2

Views

841

У білорусі навчаються звільняти захоплені території
null

8 вересня Міноборони білорусі оголосило про початок військових навчань, які триватимуть до 14 вересня.

Про це повідомляє пресцентр Міноборони країни, інформує Інфокурс.

"Головною метою навчання є навчання органів військового управління Збройних Сил, інших військ та військових формувань Республіки Білорусь безперервному управлінню силами та засобами при виконанні завдань за призначенням", - заявили відомстві.

У міністерстві додали, що для відпрацювання практичних дій військ буде задіяно полігон "Брестський" та ділянки місцевості у Мінській та Вітебській областях.

"Навчання дозволять практично відпрацювати такі питання: ведення бойових (спеціальних) дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником; відновлення контролю за Державним кордоном у зонах (смугах) відповідальності об'єднань; авіаційна підтримка військ; забезпечення силових заходів військового стану, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами супротивника та незаконними озброєними формуваннями", - зазначили у відомстві.

Фото: Міноборони білорусі/t.me

Як повідомляють, чисельність військ, що беруть участь у командно-штабному навчанні, залученого озброєння та військової техніки не перевищує рівень, що підлягає обов'язковому повідомленню відповідно до Віденського документа 2011 року.

Нагадаємо: Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу заявив, що у першій половині вересня на території білорусі за участю збройних сил російської федерації та країн - членів ОДКБ відбудуться командно-штабні навчання, під час яких, за легендою, планується "звільнити частини втраченої території" умовної держави.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Словацька поліція висунула обвинувачення нападнику на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Якщо його визнають винним, йому може загрожувати довічне ув'язнення.

16.05.2024 - 16:11

Arrow
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow

Вас це може зацікавити