Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС — Bloomberg

Головна > Політика > Туреччина подала заявку на вступ до БРІК...
Author

Ольга Фединчік

02.09.2024, 14:56
Shares

1

Views

326

Эрдоган принял главу Минюста и главу разведки на фоне сообщений о возможном  путче в стране | Factor.am
factor.am

Туреччина офіційно подала заявку навступ до БРІКС, щооб'єднує ринки, які розвиваються, оскільки прагне посилити свій глобальний вплив і налагодити нові зв’язки замежами своїх традиційних західних союзників.

Як пише Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела,президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що геополітичний ц ентр тяжіння зміщується від розвинених економік,

Новий дипломатичний поштовх країни відображає її прагнення розвивати зв’язки з усіма сторонами багатополярного світу, водночас виконуючи свої зобов’язання як ключового члена Організації Північноатлантичного договору, заявили вони.

Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС кілька місяців тому через розчарування у зв’язку з відсутністю розвитку подій в її багаторічній (з 1987 року) спробі приєднатися до Європейського Союзу.

Також співрозмовники агентства вказують на розбіжності Туреччини з низкою союзників по НАТО: так, Туреччина підтримує тісні звʼязки із Росією попри розвʼязану війну проти України. Втім, Анкара продовжить виконувати свої зобов’язання як член альянсу, запевняють джерела Bloomberg.

Нагадаємо: BRICS (від назв країн Brazil, Russia, India, China, South Africa) – міжнародна організація найбільших країн світу, що розвиваються. До неї входять девʼять країн – Бразилія, Росія, Індія, КНР, Південно-Африканська Республіка (ПАР), Єгипет, Іран, Ефіопія, ОАЕ, чотири останні доєднались до БРІКС на початку цього року. Також група запросила Саудівську Аравію, однак та поки розглядає питання вступу. Над вступом розмірковують Малайзія, Таїланд та Азербайджан.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вчора ввечері вдарили по припортовій інфраструктурі Одещини

На щастя, постраждалих та загиблих немає.

21.10.2024 - 10:04

Arrow
Theme

Економіка

В Україні зібрали майже 61 мільйон тонн зернових та олійних культур

Аграрії 14 областей збирають цукрові буряки, додали в міністерстві.

18.10.2024 - 13:00

Arrow

Вас це може зацікавити