Топ-7 спецслужб світу від розслідувача Bellingcat

Головна > Закон > Топ-7 спецслужб світу від розслідувача B...
Author

Назар Лазебний

25.03.2021, 11:48
Shares

2

Views

546

Топ-7 спецслужб світу від розслідувача Bellingcat

Христо Грозєв

cyprus-daily.news

Болгарський журналіст Христо Грозєв з організації Bellingcat, який займається вивченням інформаційної боротьби з Російськими спецслужбами, назвав свій топ-7 спецслужб світу. Він поставив Україну вище Росії, про що написав в Twitter, де анонсував своє інтерв'ю з LIGA.net.

"Мене попросили класифікувати суб’єктивно 5 найкращих розвідувальних агентств. Використовуючи певний набір критеріїв, я класифікував українські розвідувальні служби вище порівняно з російськими - частково через нещодавні зухвалі операції, такі як операції Цемах та ПВК Вагнер", - йдеться в повідомленні

ТОП-7 спецслужб за оцінкою Христо Грозєва:

  1. Ізраїль;
  2. Китай;
  3. Нідерланди;
  4. Британія;
  5. США;
  6. Україна;
  7. Росія.

Співробітник Bellingcat уточнив, що, як і раніше, а не коментує триваюче розслідування по справі ПВК Вагнер.

"Чутки, поширювані сьогодні в Україні в тому, що ми "отримали наводку від західної розвідки про саботаж ", є просто дикими і безвідповідальними вигадками", - резюмував він.

Нагадаємо: В операції "Цемах" у червні 2019 року спецслужби України "висмикнули" з ОРДЛО "командира ППО" бойовиків Володимира Цемаха для розслідування справи про збивання лайнера рейсу МН17. Він, нібито, був свідком падіння Boeing. Бойовику провели допит для Гааги, але потім, під тиском Кремля, видали РФ разом з іншими по обміну.

В операції "ПВК Вагнер" влітку 2020 року під Мінськом затримали 33 найманця ПВК Вагнера. Україна запросила їх видачу, але Білорусь віддала їх РФ. Журналіст Бутусов написав, що це була операція українських спецслужб, яку зірвав якийсь "кріт" на Банковій. Там все заперечують. Bellingcat збирається розповісти, що ж відбулося насправді.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Палата представників США проголосувала проти відставки спікера Джонсона

Проти відставки Джонсона проголосували 359 конгресменів , серед них 163 демократи.

09.05.2024 - 12:26

Arrow
Theme

Бізнес

Чому Toyota RAV4 має велику прихільність по всьому світу? Огляд сучасного кросовера Toyota RAV4 

Toyota RAV4 - це компактний кросовер, який вже давно завоював своє місце на ринку автомобілів завдяки своїй надійності, функціональності і ефективност...

08.05.2024 - 17:01

Arrow

Вас це може зацікавити