Акції на підтримку Стерненко. Сутички з поліцією.

Головна > Культура > Акції на підтримку Стерненко. Сутички з ...
Author

Марія Куренко

23.02.2021, 22:32
Shares

3

Views

429

Акції на підтримку Стерненко. Сутички з поліцією.

Протестні акції в підтримку Сергія Стерненка біля Офісу президента

tsn.ua


Після оголошення вироку громадському діячу та колишньому лідерові одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненко 23 лютого в кількох українських містах пройшли акції протесту.

Як повідомляє Telegram-канал Стерненко було анонсовано акції в 26-ти українських містах, а також в Польщі та Іспанії.

Біля будівлі Офісу президента у Києві пройшла масштабна акція. Учасники акції зібралися на розі Банкової та Інститутської. Вони скандують "Ганьба!", " Стерненко волю!", "Україна понад усе!", "Свободу політв'язням!", "Аваков чорт!", "Зелю у відставку!"


Фото: lb.ua Макс Требухов

Мітингувальники запалювали фаєри, частина людей попереду колони мітингарів намагалася прорватися до Офісу президента, але правоохоронці їх відтісняли. Між протестувальниками та поліцією під Офісом президента відбулися зіткнення. Правоохоронці розпилювали сльозогінний газ.


Фото: lb.ua Макс Требухов

На 21:00 Нацполіція повідомила про посилення заходів безпеки біля Офісу президента.

"Для забезпечення публічної безпеки та правопорядку залучені представники структурних підрозділів столичної поліції, в тому числі вибухотехніки та працівники поліції діалогу",- йдеться в повідомленні.

Як повідомляє LB. ua мітингарі заявили, що не збираються розходитися до ранку і очікують на президента Володимира Зеленського. На суботу, 27 лютого, активісти оголосили початок безстрокової акції протесту.

21:15 Волонтери “Червоного хреста” повідомили, що з натовпу мітингувальників винесли 5 людей з травмами. Більшість з них пов’язані з отруєнням сльозогінним газом.

22:03 Нацполіція повідомила про затримання 17 осіб, яких доставили в управління поліції.

"Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України",- повідомляють правоохоронці.

Нагадаємо: 23 лютого Приморський суд міста Одеса у справі про викрадення й катування людини призначив екслідерові одеського "Правого сектора" Сергію Стерненко 7 років і 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити