Тайвань підняв у повітря винищувачі після того як літаки Китаю ввійшли в його зону протиповітряної оборони

Головна > Закон > Тайвань підняв у повітря винищувачі піс...
Author

Ольга Фединчік

31.05.2022, 13:19
Shares

0

Views

1 063

Тайвань підняв  у повітря винищувачі після того як літаки Китаю ввійшли в його зону протиповітряної оборони

reuters.com

30 травня 30 китайських літаків увійшли в його зону протиповітряної оборони Тайваню. Це було найбільше вторгнення з тих пір, як 23 січня Тайвань повідомив про 39 китайських літаків у зоні протиповітряної оборони країни. Для попередження загрози були підняті тайванські винищувачі.

Про це пише Reuters, інформує Інфокурс.

Згідно з картою міністерства Тайваню, 22 китайські винищувачі та низка інших літаків летіли у районі на північний схід від архіпелагу Пратас, хоча й далеко від самого Тайваню. У відповідь країна підняла бойові літаки, а для спостереження за ними розгорнула ракетні системи.

Як зазначає видання, не було здійснено жодного пострілу, і китайські літаки перебували не в повітряному просторі Тайваню, а в його зоні ППО, яку Тайвань контролює та патрулює, щоб мати більше часу для реагування на будь-які загрози.

Тайвань, який Китай вважає своєю територією, протягом останніх двох років скаржився на місії китайських Військово-Повітряних Сил поблизу острова. Тайвань називає неодноразову військову діяльність Китаю поблизу "сірої зони" війною, покликаною виснажувати сили Тайваню, змушуючи їх постійно з цим боротися..

Нагадаємо: Президент США Джо Байден заявив 23 травня, що його країна готова втрутитися "у військовий спосіб", якщо Китай вторгнеться в Тайвань. Тоді китайські військові заявили про проведення навчань навколо Тайваню як "урочисте попередження проти його "змови" зі Сполученими Штатами.

Раніше ЗМІ повідомляли що військові США щонайменше рік перебувають на Тайвані, де таємно навчають місцеві сили.

Останнім часом напруженість між Тайванем та Китаєм помітно зростає. У жовтні минулого року очільник Китаю Сі Цзіньпін заявив, що найбільшою перешкодою для возз’єднання "єдиного Китаю" є сили незалежності Тайваню. Цзіньпін додав, що прагне об'єднання мирним шляхом, але попередив, що китайський народ має "славну традицію" протистояти сепаратизму.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити