Світова продовольча організація надала план боротьби з голодом у відповідь на слова Маска, що він надасть 6,6 млрд доларів, якщо такий план буде

Головна > Банки > Світова продовольча організація надала п...
Author

Назар Лазебний

17.11.2021, 11:39
Shares

1

Views

821

Світова продовольча організація надала план боротьби з голодом у відповідь на слова Маска, що він надасть 6,6 млрд доларів, якщо такий план буде

Засновник Tesla Ілон Маск

BRITTA PEDERSON/GETTY IMAGES

World Food Progrmme (WFP) закликала мільярдерів зробити пожертвування для боротьби зі світовим голодом та представила відповідний план. Таким чином, організація відповіла засновнику Tesla Ілону Маску, якого раніше закликала профінансувати ці цілі.

У жовтні глава WFP Девід Бізлі заявив в інтерв'ю CNN, що надбагаті люди, такі як Ілон Маск або засновник Amazon Джефф Безос, могли б допомогти вирішити проблему світового голоду, пожертвувавши частину свого статку. За оцінками Бізлі, на ці цілі необхідні шість мільярдів доларів або лише 2% багатства Маска на той момент.

"6 мільярдів доларів на допомогу 42 мільйонам людей, які буквально помруть, якщо ми їх не знайдемо. Це нескладно", – додав він.

У відповідь засновник Tesla написав у Twitter, що він готовий продати акції компанії на шість мільярдів доларів та віддати їх WFP, якщо організація чітко та прозоро розповість, як ці гроші допоможуть вирішити проблему продовольчої кризи. При цьому Маск зазначив, що у 2020 році WFP зібрала 8,4 мільярда доларів, і спитав, чому це не вирішило проблему.

Світова продовольча організація (WFP) надала розбивку як можуть бути використані надані 6,6 мільярдів доларів, щоб запобігти голодній смерті 42 мільйонів людей у ​​43 країнах:

  • 3,5 мільярда з них витратять на купівлю та доставку продуктів харчування
  • 2 мільярди виділять у вигляді готівкових та продовольчих ваучерів для мешканців регіонів, де можна купити продукти на ринку та підтримати місцеву економіку.
  • 700 мільйонів - на розробку та розширення програм з розподілу продовольства та ваучерів у 43 країнах.
  • 400 мільйонів – на фінансування операцій у рамках WFP, включаючи координацію логістики, а також глобальний моніторинг та аналіз голоду у світі.

Нагадаємо: За версією рейтингу Forbes Real Time, стан Маска на 1 листопада збільшився на 13,1 мільярда доларів і тепер становить 305,7 мільярда. Bloomberg Billionaires Index оцінює розмір стану бізнесмена в 311 мільярдів. Згодом на тлі продажу акцій Tesla стан підприємця зменшився. На 16 листопада Forbes та Bloomberg оцінюють його відповідно розмір у 276,2 та 288 мільярдів доларів. При цьому Маск, як і раніше, знаходиться на першому рядку рейтингу мільярдерів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити