Суд у США виніс перший вирок у справі про штурм Капітолію.

Головна > Спорт > Суд у США виніс перший вирок у справі п...
Author

Назар Лазебний

24.06.2021, 12:19
Shares

2

Views

424

Суд у  США виніс перший вирок у справі про штурм Капітолію.

Події біля Капітолію 6 січня 2021 року

Джон Мінчилло/АР

Суд в США засудив 49-річну мешканку штату Індіана Анну Морган Ллойд до трьох років умовного тюремного терміну, 120 годин обов'язкових робіт і штрафу 500 доларів у справі про штурм Капітолію.

Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомляє агенство, обвинувачена уклала угоду зі слідством і визнала себе винною по одному із звинувачень щодо незаконного мітингу в Капітолії. Ще три звинувачення з неї зняли. Всі вони стосувалися дрібних правопорушень. На засіданні 23 червня Анна Морган Ллойд вибачилася перед судом, своєю сім'єю і "американським народом" за те, що в день штурму приїхала до Вашингтона, щоб підтримати Дональда Трампа на мирній демонстрації.

"Мені соромно, що в той день це перетворилося на жорстоку демонстрацію насильства. І я б ніколи не була там, якби знала, що все буде так. Я ніколи не збиралася бути частиною чогось настільки ганебного для нашого американського народу", - сказала Ллойд в суді.

У документах прокуратури, поданих до суду, зазначалось, що мешканка Індіани не повинна сидіти в тюрмі, оскільки не проявляла агресії в ході штурму, заздалегідь не планувала брати участь у заворушеннях, залишалася всередині не більше 10 хвилин, дала докладні відповіді слідчим, дозволила їм вивчити свій телефон, раніше не притягувалася до відповідальності і визнала провину.

Суддя окружного суду США Ройс Ламберт зазначив, щоб інші підсудні не думали, що випробувальний термін, а не більш жорсткий вирок, буде нормою, тому що він розглядає заворушення як серйозний злочин.

Ще чотири особи визнали себе винними за таким же звинуваченням в правопорушенні за останні два тижні. Всього у справі про штурм Капітолію проходять близько 500 осіб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити