Суд наклав арешт на 3 земельні ділянки дружини Медведчука на Львівщині

Головна > Спорт > Суд наклав арешт на 3 земельні ділянки д...
Author

Марія Куренко

29.08.2022, 17:53
Shares

0

Views

289

Суд наклав арешт на 3 земельні ділянки дружини Медведчука на Львівщині

nzl.theukrainians.org

Сколівський районний суд арештував три земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, які належать дружині проросійського політика Віктора Медведчука – Оксані Марченко.

Про це повідомляє СБУ, інформує Інфокурс.

Встановлено, що ці наділи незаконно опинились у власності Марченко, дружини Віктора Медведчука. Наразі триває процедура їх передачі в управління держави.

"За попередньою інформацією, у 2009 році райдержадміністрація ухвалила незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку з державної власності приватному підприємству. Водночас не було внесено жодних змін у "Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності". Згодом підприємці, щоб узаконити активи, внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на три окремі ділянки та оформили їх як власність компанії", - йдеться у повідомленні СБУ

Слідство встановило, що кінцевим бенефіціаром компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО.

Наразі триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо: Проти колишнього народного депутата Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприянні незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

Медведчук сидів під домашнім арештом. Але коли російські війська почали бити ракетами по Україні, він зібрав речі та втік. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії.

12 квітня Медведчука затримала СБУ.

Раніше суд наклав арешт на гелікоптер та літак, якими користувалася родина Медведчука. До цього було заарештовано 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити