Студентська спільнота анонсувала ​​акцію за відставку Шкарлета - "Якщо любиш – піди!"

Головна > Війна > Студентська спільнота анонсувала ​​акцію...
Author

Назар Лазебний

09.02.2022, 17:57
Shares

1

Views

898

Студентська спільнота анонсувала ​​акцію за відставку Шкарлета  -

prm.ua

Студентська спільнота України анонсувала нову акцію "Якщо любиш – піди!" з вимогою відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про намір взяти участь у протесті під стінами Офісу президента у Києві 14 лютого вже повідомили студенти НаУКМА, КПІ, НАУ та інші студентські спільноти України.

Ілюстрація до акції Олександра Грехова

"Ми виходимо на протест задля виконання нашої ключової вимоги — відставки міністра освіти й науки Сергія Шкарлета", - йдеться у повідомленні у Facebook.

"Вранці у День святого Валентина студентство подарує міністру замість справжньої валентинки – гарбуз, адже Сергій Шкарлет та українська освіта несумісні", – сказано в анонсі акції.

Організатори наголошують, що попри численні листи від органів студентського самоврядування провідних українських університетів до прем'єр-міністра та комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, "процес відставки міністра-плагіатора не запущено".

Нагадаємо: 4 лютого студенти Могилянки прийшли під Кабмін з вимогою відставки міністра освіти Сергія Шкарлета. До акції долучилися студенти вишів по всій країні.

Це сталося після того, як Міносвіти оголосило повторний конкурс на посаду президента НаУКМА. Вибори мали відбутися 27 квітня.

Рішення пояснили тим, що за результатами засідання експертно-кадрової комісії міністерства встановлено порушення законодавства та статуту університету в процесі проведення виборів Києво-Могилянської академії. Однак після наради за участю урядовців, народних депутатів і представників вишу цей наказ скасували.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити