Столтенберг виразив сподіванння на те, що Зеленський приїде на саміт Альянсу у Мадрид

Головна > Бізнес > Столтенберг виразив сподіванння на те, ...
Author

Ольга Фединчік

15.06.2022, 15:02
Shares

3

Views

1 103

 Столтенберг виразив сподіванння на те, що Зеленський приїде на саміт Альянсу у Мадрид

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

Reuters

Президента України Володимира Зеленського зарошено на наступний саміт НАТО в Мадриді. Союзники по НАТО вітатимуть особисту участь Зеленського якщо вона буде можливою, однак при відсутності такої можливості, готові також вислухати звернення українського лідера у форматі захищеної телеконференції.

Про це у Брюсселі під час пресконференції перед зустріччю міністрів оборони країн-членів Альянсу сказав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, пише Укрінформ, інформує Інфокурс.

"Президент Зеленський буде запрошений на саміт НАТО у Мадриді, щоб звернутися до всіх лідерів, коли ми зустрінемося разом наприкінці цього місяця. Безумовно, буде вітатися його особиста присутність, якщо це буде можливим. Якщо ні – він зможе зробити своє звернення у форматі телеконференції. Це буде нагода підтвердити, що всі лідери підтримують Україну, висловити солідарність і продемонструвати її не лише на словах, а й у справах", - наголосив керівник НАТО.

Столтенберг нагадав, що Президент Зеленський вже звертався до учасників саміту НАТО у березні та зможе знову зробити це за два тижні під час саміту в Мадриді.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є розгляд заявки на членство України в ЄС достатньою підставою, щоб повернутися до розгляду заявки України на членство в НАТО, Столтенберг зауважив, що зараз головним пріоритетом НАТО є допомога Україні у відбитті російської агресії.

"Україна залишається кандидатом на входження до Альянсу. Головна увага НАТО зараз зосереджена на тому, щоб надати українцям допомогу у боротьбі із російським вторгненням, допомогти їм практично з використанням летальної та нелетальної допомоги, сприяти модернізації її збройних сил та їх взаємосумісності з НАТО, це те, що ми вже робили багато років. Саме це завдання є нині пріоритетним у відносинах між НАТО і Україною", - підкреслив він.

Нагадаємо: 28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, в першу чергу – наслідки агресивної війни росії проти України, а також шляхи подальшої трансформації Альянсу. Лідери країн-союзниць приймуть нову Стратегічну концепцію НАТО.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 000 дронів

Йдеться про невикористані кошти, отримані після перерозподілу так званого «військового ПДФО» у 2023 році.

01.05.2024 - 11:27

Arrow
Theme

Політика

Латвія передасть Україні новий пакет допомоги, який зможе покращити ППО та розвідку

Латвія виділяє близько 0,25% ВВП на рік для допомоги Україні.

30.04.2024 - 17:01

Arrow

Вас це може зацікавити