США запровадили санкції проти російського золота, 70 компаній, пов'язаних з оборонним комплексом та 29 фізосіб

Головна > Бізнес > США запровадили санкції проти російськог...
Author

Марія Куренко

28.06.2022, 21:30
Shares

3

Views

1 038

США запровадили санкції проти російського золота, 70 компаній, пов'язаних з оборонним комплексом та 29 фізосіб

getty images

Міністерство фінансів США розширило санкції проти російської федерації.

Про це йдеться у пресрелізі Федерального казначейства США, інформує Інфокурс.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило 70 організацій, які мають вирішальне значення для оборонно-промислового комплексу Російської Федерації, включаючи Державну корпорацію Ростех, що є наріжним камінем російського оборонного сектору, промисловості та технологій, а також 29 російських фізичних осіб", йдеться у повідомленні казначейства.

Повідомляється, що США також заборонили імпорт російського золота.

Під обмеження потрапили компанії "КамАЗ", "Туполєв", ОАК, "Ірку"», "Ростех", ВАТ "Авіаційний комплекс імені Ілюшина", а також фізособи, зокрема заступник гендиректора "Газпром-медіа" Тіна Канделакі та її чоловік, директор з особливих доручень держкорпорації "Ростех" Василь Бровко, а також голова "Камаза" Сергій Когогін, ексміністр оборони Анатолій Сердюков та його діти.

Також у списку знайшлося місце для низки сепаратистів: так звані "експремʼєр ДНР" Олександр Ананченко, "заступник голови Мінфіну ДНР" Тетяна Переверзєва, "заступники премʼєра ДНР" Володимир Антонов та Володимир Єжиков, а також "заступники голови уряду ЛНР" Юрій Говтвін та Ганна Тодорова.

"Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано на 50 або більше відсотків належать одному чи кільком заблокованим особам. Усі транзакції, які здійснюються особами США або в межах (або транзитом) Сполучених Штатів, які пов’язані з будь-якою власністю чи інтересами у власності визначених чи іншим чином заблокованих осіб, заборонені, якщо це не дозволено загальною чи спеціальною ліцензією, виданою OFAC, або іншим чином звільнено", повдомили у казначействі.

США заборонили ввезення в країну російського золота. Під заборону не підпадає золото, яке до 28 червня перебувало за межами рф, уточнює Мінфін США, постанова набуває негайного набуття.

Нагадаємо: США вже запровадили кілька пакетів санкцій проти рф у відповідь на військову агресію проти України. У списках санкцій у тому числі опинився президент рф путін, депутати держдуми, сенатори, російські чиновники та олігархи. Під обмеження також потрапили імпорт російських енергоносіїв, алмазів, алкоголю тощо.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити