США ввели санкції проти Hydra Market, найбільшого російського ринку в даркнеті

Головна > Економіка > США ввели санкції проти Hydra Market, на...
Author

Ольга Фединчік

06.04.2022, 15:54
Shares

1

Views

694

США ввели санкції проти Hydra Market, найбільшого російського ринку в даркнеті

ciphertrace.com

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) сьогодні ввело санкції до найбільшого та найвідомішого ринку даркнету в світі Hydra Market (Hydra) у рамках скоординованих міжнародних зусиль, спрямованих на припинення поширення зловмисних кіберзлочинних послуг, небезпечних наркотиків та інші незаконні пропозиції, доступні через російський сайт.

Про це повідомляє Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, інформує Інфокурс.

"Операція проти Hydra була спільною ініціативою, до якої приєдналися Міністерство юстиції США, Федеральне бюро розслідувань, Управління по боротьбі з наркотиками, кримінальне розслідування Служби внутрішніх доходів і розслідування внутрішньої безпеки. Ця операция була посилена завдяки міжнародній співпраці з Федеральною кримінальною поліцією Німеччини, яка сьогодні закрила сервери Hydra в Німеччині та конфіскувала біткоїни на суму 25 мільйонів доларів.", - йдеться у повідомленні.

Санкції передбачають, що всі активи цих формувань у власності громадян США будуть заморожені, незалежно від того, розташовані вони в країні чи за її межами. Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано на 50 або більше відсотків належать одному чи кільком заблокованим особам. Усі трансакції, які здійснюються особами США в межах (або транзитом, які пов’язані з будь-яким майном чи інтересами у власності визначених чи іншим чином заблокованих осіб, заборонені, якщо вони не дозволені загальною чи спеціальною ліцензією, виданою OFAC.

Заборони включають будь-який внесок або надання коштів, товарів чи послуг будь-якою заблокованою особою, або на її користь, а також отримання будь-якого внеску чи надання коштів, товарів чи послуг від будь-якої такої особи.

Також США заблокували понад 100 адрес віртуальних гаманців, пов’язаних із Hydra, через які здійснювалися незаконні транзакції.

У Мінфіні США наголосили, що росія — рай для кіберзлочинців. Сьогоднішні дії проти Hydra і Garantex ґрунтуються на нещодавніх санкціях проти бірж віртуальних валют SUEX і CHATEX, обидві з яких, як і Garantex, працювали з вежі Федерації в Москві, Росія.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Словацька поліція висунула обвинувачення нападнику на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Якщо його визнають винним, йому може загрожувати довічне ув'язнення.

16.05.2024 - 16:11

Arrow
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow

Вас це може зацікавити