США випередили Китай як найбільшого торгового партнера Німеччини за результатами першого півріччя

Головна > Економіка > США випередили Китай як найбільшого торг...
Author

Марія Куренко

08.08.2024, 14:40
Shares

4

Views

289

Товари з Китаю – КНР більше не головний постачальник до США — УНІАН
Рixabay

Сполучені Штати стали найбільшим торговим партнером Німеччини в першій половині 2024 року, випередивши Китай.

Як пише інформаційна агенція Reuters із посиланням на дані Німецького статистичного управління, це сталося на тлі стійкої економіки США та прагнень Берліна знизити залежність від Пекіна.

За розрахунками Reuters, загальний обсяг імпорту та експорту Німеччини до найбільшої економіки світу з січня по червень становив близько 127 млрд євро, тоді як для Китаю цей показник становив 122 млрд євро.

У першому кварталі поточного року США вже обігнали Китай після того, як 2023 рік був восьмим роком поспіль, коли Китай залишався партнером номер один для Німеччини, на кілька сотень мільйонів.

Як зазначає агенція, ця зміна сталася після того, як Німеччина заявила, що хоче зменшити свій вплив на Китай, посилаючись на політичні розбіжності та звинувачуючи Пекін у "нечесних діях", хоча заява була розпливчастою щодо політичних кроків.

Експерт із зовнішньої торгівлі Німецької торгово-промислової палати (DIHK) Лола Махлейд повідомила, що стійкість економіки США допомогла збільшити експорт Німеччини.

Загалом експорт Німеччини до США за шість місяців збільшився на 3,3% і становив майже 81 млрд євро, тоді як торгівля з Китаєм скоротилася майже на 3% і становила трохи більше 48 млрд євро.

Імпорт із Китаю скоротився майже на 8% до 73,5 млрд євро, тоді як імпорт із США скоротився на 3,4% до 46,1 млрд євро.

"Зважаючи на поточну геополітичну невизначеність і невизначеність подальшого економічного розвитку не тільки в США та Китаї, а й тут, у Німеччині, важко передбачити, як розвиватиметься ця гонка ніздря в ніздрю", — сказала Махлейд.

Нагадаємо: Торік США випередили Китай у гонці за звання першої економіки світу: за 2023 рік американський ВВП зріс на 6,3% у номінальному вираженні, китайський – на 4,6%. На початку минулого року багато хто вважав, що економіка США впаде у рецесію. З іншого боку, очікувалося стрімке відновлення Китаю, оскільки він знову повністю відкрив свою економіку для торгівлі після суворих карантинів для боротьби з поширенням Covid-19, писав Bloomberg.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Окупанти обстріляли геріатричний пансіонат у Сумах

В пансіонаті проживала 221 людина похилого віку.

19.09.2024 - 17:37

Arrow
Theme

Війна

Зранку російські війська знову скинули КАБи на Харків - поцілили по Індустріальному та Салтівському районах

Пошкоджено будівлю школи, дитячого садку,багатоквартирного будинку ще один об'єкт цивільної інфраструктури

19.09.2024 - 09:44

Arrow

Вас це може зацікавити