США у жовтні планують розширити обмеження на експорт технологій до Китаю - Reuters

Головна > Культура > США у жовтні планують розширити обмеженн...
Author

Марія Куренко

12.09.2022, 10:36
Shares

2

Views

505

США у жовтні планують розширити обмеження на експорт технологій до Китаю - Reuters

reuters.com

Адміністрація президента США Джо Байдена планує наступного місяця розширити обмеження на постачання із США до Китаю напівпровідників, які використовуються для штучного інтелекту та виробництва мікросхем.

Про це із посиланням на джерела пише Reuters, повідомляє Інфокурс.

У листах трьом американським компаніям – KLA Corp, Lam Research Corp та Applied Materials Inc вже повідомили про те, що Міністерство торгівлі має намір ухвалити нові правила, повʼязані із обмеженнями.

Листи, наявність яких компанії уже публічно визнали, забороняють експортувати обладнання для виробництва мікросхем на китайські фабрики, якщо вони не отримають ліцензії Міністерства торгівлі.

Деякі джерела повідомили, що правила, ймовірно, включатимуть додаткові заходи проти Китаю. Обмеження також можуть бути змінені, а правила опубліковані пізніше, ніж очікувалося.

Правила потенційно можуть застосовуватися до компаній, які намагаються кинути виклик домінуванню Nvidia та AMD у сфері чипів штучного інтелекту.

Корпорація Intel і такі стартапи, як Cerebras Systems, націлені на ті самі ринки передових обчислень. У вже Intel заявили, що уважно слідкують за ситуацією, а Cerebras відмовилася від коментарів.

Нагадаємо: Як повідомляв The New York Times, адміністрація Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою, зазначили в The New York Times.

Ці обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

Агентство в липні повідомило, що адміністрація Байдена активно обговорює заборону експорту інструментів для виробництва мікросхем на китайські заводи, які виробляють передові напівпровідники.

За словами двох джерел, офіційні особи США звернулися до союзників із проханням провести аналогічну політику, щоб іноземні компанії не могли продавати Китаю технології, які американським компаніям буде заборонено постачати.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війска вночі атакували Харків Ракетою С-300, руйнації зазнали 26 будинків

Постраждали дві людини - дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

10.05.2024 - 09:33

Arrow
Theme

Політика

До Києва прибула президентка Європейського парламенту Роберта Мецола

Сьогодні Україна відзначає День Європи.

09.05.2024 - 11:46

Arrow

Вас це може зацікавити