США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 мільярдів доларів

Головна > Міжнародне > США та Британія розслідують криптовалютн...
Author

Назар Лазебний

28.03.2024, 17:46
Shares

2

Views

671

Tether USDt (USDT) Цена, Графики, Рыночная капитализация | CoinMarketCap
coinmarketcap.com

США та Велика Британія почали перевіряти криптовалютні транзакції на суму понад 20 мільярдів доларів, що пройшли через російську віртуальну біржу.

Про це повідомляє агенціяBloomberg.

Перевірка відбувається у рамках зусиль союзників по боротьбі з ухиленням від санкцій, осіб та компаній які підтримують війну Володимира Путіна в Україні

Платежі проходили через московську криптобіржу Garantex з використанням криптовалюти Tether, прив'язаної до долара.

Зазначається, що ці перекази відбулися після того, як проти Garantex було запроваджено санкції США та Великої Британії за підозрою у сприянні фінансовим злочинам та незаконним операціям у РФ.

"Адміністрація президента Джо Байдена намагається притиснути криптовалютні біржі, такі як Garantex, з перших днів війни. Транзакції на суму 20 мільярдів доларів будуть являти собою одне з найбільших порушень санкцій, впроваджених проти РФ з моменту початку війни", - йдеться у повідомленні.

Джерела Bloomberg попередили, що розслідування тривають, і ще надто рано для висновків з огляду на складність та непрозорість транзакцій з криптовалютами.

Криптовалюта Tether є стейблкоїном, метою якого є підтримання вартості один до одного по відношенню до долара. Ця криптовалюта є найбільш продаваною у світі, в обігу якої перебуває монета на суму понад 100 мільярдів доларів.

Раніше біржа Garantex заявляла, що прагне запобігти використанню своєї платформи для незаконної діяльності та активно співпрацювала з владою країн Європи та США, поки щодо неї не було запроваджено санкції.

Нагадаємо: Як повідомляв Укрінформ, Американський Мінфін оголосив про запровадження санкцій проти півтора десятка організацій та осіб у РФ та інших країнах, які допомагали Кремлю проводити незаконні фінансові операції на крипторинках та обходити раніше впроваджені обмеження.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити