США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 у жовтні - Пентагон

Головна > Міжнародне > США розпочнуть навчання українських піло...
Author

Олександр Талов

25.08.2023, 11:37
Shares

2

Views

196

Чоловік промовляє до публіки з трибуни.
defense.gov

Міністерство оборони США оголосило сьогодні, що Сполучені Штати незабаром розпочнуть навчання українських пілотів керувати винищувачами F-16.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Пентагону, інформує Інфокурс.

"Очікується, що льотна підготовка розпочнеться в жовтні на базі Національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Арізона після того, як українці пройдуть мовну підготовку у вересні", - йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Також у Пентагоні повідомили, що підготовку проходитимуть і технічні робітники, які обслуговуватимуть літаки. Скільки пілотів з України візьме участь у навчанні, не розголошується.

"Ми очікуємо, що це буде включати кілька пілотів і кілька десятків супроводжувачів. Навчання під керівництвом США проводитиметься "на підтримку міжнародних зусиль з розвитку та зміцнення довгострокової оборони України", - сказав речник Пентагону Пет Райдер.

Райдер наголосив, що підготовка українських пілотів буде відбуватися у тісній консультації з датчанами, голландцями та іншими союзниками. Він додав, що США "хочуть зробити все можливе, щоб якомога швидше просувати ці зусилля на підтримку України".

"Тренування у Сполучених Штатах доповнить навчання пілотів і механіків F-16, яке вже триває в Європі, і ще більше поглибить нашу підтримку коаліції з підготовки F-16 під керівництвом Данії та Нідерландів", - сказав Райдер.

За словами речника Пентагону, очікується, що європейські партнери розпочнуть підготовку українських пілотів, але незабаром їхні можливості можуть бути вичерпаними, тому США діють на випередження і планують свою програму підготовки.

Нагадаємо: Раніше Міністр оборони Ллойд Дж. Остін III в заяві з нагоди 32-ї річниці незалежності України наголосив на цьому зобов’язанні.

"Український народ надихнув світ своєю мужністю та рішучістю відстояти своє право жити в суверенній, демократичній та вільній країні. Сьогодні, коли Україна відзначає ще один рік своєї незалежності, Сполучені Штати залишаються непохитними у своєму зобов’язанні забезпечити можливість українського народу святкувати ще багато інших", — сказав він.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити