США призупинили використання вакцини Johnson & Johnson через поодинокі випадки тромбозу

Головна > Міжнародне > США призупинили використання вакцини Joh...
Author

Марія Куренко

14.04.2021, 12:05
Shares

0

Views

1 193

США призупинили використання вакцини Johnson & Johnson через поодинокі випадки тромбозу

reuters.com

У США центри по контролю і профілактиці захворювань CDC та Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів (USFDA) рекомендують призупинити використання вакцини проти Covid-19 Johnson & Johnson через поодинокі випадки тромбозу.

Про це повідомляє CNN

У США на 6,8 млн введених доз цієї вакцини виявили шість випадків тромбозу. Одна з жінок з таким побічним ефектом, 45-річна мешканка Вірджинії, померла, ще одна людина зараз перебуває в критичному стані, пише видання.

Представники Центру контролю та профілактики захворювань США і Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і ліків (FDA) повідомили, що несприятливі симптоми у вигляді порушень згортуваності крові проявилися у жінок віком від 18 до 48 років на 6-13 день після щеплення.

"CDC скличе зустріч Консультативного комітету з практики імунізації (ACIP) в середу для подальшого розгляду цих випадків і оцінки їх потенційної значущості", - йдеться в заяві.

Вакцинацію J&J призупинили на час розслідування причинно-наслідкового зв'язку з препаратом. Поки цей зв'язок не доведений.

"Ми тісно співпрацюємо з медичними експертами та органами охорони здоров'я, і ми рішуче підтримуємо відкриту передачу цієї інформації медичним працівникам та громадськості", - йдеться в заяві компанії J&J.

Вакцина J&J створена на основі аденовірусу, як і препарат AstraZeneca, після якого також були зафіксовані нечасті випадки тромбозу. Препарат Johnson & Johnson відрізняється тим, що вводиться одноразово – для повної вакцинації не потрібна друга доза. Також для її зберігання і транспортування необхідна температура звичайного холодильника, а не наднизькі температури.

Нагадаємо: Європейське медичне агентство (EMA) дійшло висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок. Водночас в агенстві підкреслюють, що загальні переваги вакцини у запобіганні коронавірусу перевищують ризики побічних ефектів.

EMA вважає, що цей наслідок необхідно внести до списку дуже рідкісних побічних ефектів препарату.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити