США пояснили позицію щодо гарантій безпеки України

Головна > Війна > США пояснили позицію щодо гарантій безпе...
Author

Назар Лазебний

04.08.2023, 09:47
Shares

5

Views

227

Держдеп США звинуватив Росію в друкуванні фальшивих грошей для Лівії -  портал новин LB.ua
Council on Foreign Relations

Сполучені Штати в переговорах з Україною про довгострокові зобов’язання у сфері безпеки зосередяться на посиленні ЗСУ для оборони й стримування російської агресії, а також на прозорості інституцій, ефективності врядування й реалізації реформ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланнямнаДерждепартамент США щодо початку переговорів з Україною про гарантії безпеки, інформує Інфокурс.

"Сьогодні представники Держдепартаменту, Міноборони та Ради нацбезпеки зустрілися з українськими колегами, щоби розпочати переговори про довгострокові зобов’язання у сфері безпеки між двома країнами", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що ці зобов’язання зосереджуватимуться на тому, щоби забезпечити Україну потужними силами, здатними захистити країну зараз, а також стримувати російську агресію в майбутньому. Крім того, передбачається підтримка й підвищення ефективності й прозорості оборонних інституцій і промисловості України. Водночас зусилля охоплюватимуть посилення реформ в Україні, «які сприятимуть належному врядуванню, необхідному для просування до її євроатлантичних прагнень».

У Держдепі зазначили, що двосторонні дискусії проходять у межах, визначених Спільною декларацією G7 про підтримку України. Цей документ прагне офіційно "закріпити постійну підтримку Сполученими Штатами України, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відбудовує економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичну спільноту", уточнили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо: 3 серпня Офіс президента поінформував пропочаток переговорів зі СШАщодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки Україні.

Ці гарантії безпеки посилять прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включно з ЄС і НАТО, що є кінцевою метою та найнадійнішою гарантією безпеки, зазначили у пресслужбі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити