США оголосили про нову військову допомогу для України у розмірі 1,85 млрд доларів

Головна > Політика > США оголосили про нову військову допомог...
Author

Марія Куренко

22.12.2022, 11:25
Shares

1

Views

805

США оголосили про нову військову допомогу для України у розмірі 1,85 млрд доларів

lrt.lt

США погодили новий пакет військової допомоги для України на 1,85 млрд доларів, який включає системи протиповітряної оборони Patriot.

Як інформує Інфокурс, у меморандумі опублікованому на сайті Білого дому президент Джо Байден делегував Державному секретарю Ентоні Блінкену відповідно до законадавства країни керувати вилученням до 1 мільярда доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні.

Про це офіційно також повідомив у середу держсекретар Ентоні Блінкен.

"Оскільки Росія продовжує свої жорстокі атаки на критично важливу інфраструктуру в Україні, Сполучені Штати вітають сьогодні президента Володимира Зеленського у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб підкреслити нашу незмінну відданість народу України. Протягом останніх трьохсот днів Кремль намагався та не зміг стерти Україну з карти світу. Тепер Росія намагається використати зиму як зброю, заморожуючи та морячи голодом українських мирних жителів і виганяючи сім’ї з їхніх домівок. У відповідь президент Байден оголосить сьогодні, що Сполучені Штати надають критично важливий новий і додатковий військовий потенціал, щоб допомогти Україні захистити себе від триваючого жорстокого та неспровокованого нападу Росії", - сказав Блінкен.

Новий пакет допомоги включає 1 млрд доларів фінансування, яке схвалене указом Джо Байдена, і ще 850 млн доларів, які надасть Міноборони США.

Держсекретар зазначив, що пакет допомоги вперше містить систему ППО Patriot, яка здатна збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки на значно більшій висоті, ніж раніше надані системи ППО.

Крім того, за його словами, пакет включає засоби завдання високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси та критично важливе обладнання, які "Україна ефективно використовує для захисту на полі бою".

Блінкен зазначив, що загальна військова допомога США для України досягне 21,9 млрд доларів з початку роботи адміністрації Байдена.

Нагадаємо: Вранці 21 грудня Офіс президента України офіційно підтвердив візит Володимира Зеленського до США. Зустріч Зеленського і Байдена запланована на 21:00 за київським часом. О 23:30 президенти України та США проведуть спільну пресконференцію, а пізніше – орієнтовно о 2:30 четверга – Зеленський виголосить звернення перед обома палатами Конгресу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити