США оголосили про додаткову допомогу Україні на 1,3 млрд доарів

Головна > Закон > США оголосили про додаткову допомогу Укр...
Author

Назар Лазебний

21.06.2023, 13:45
Shares

2

Views

1 507

США оголосили про додаткову допомогу Україні на 1,3 млрд доарів

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Oliveir/Douliery AFP

Сполучені Штати направлять Україні ще 1,3 млрд доарів допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про це пише Reuters, інформує Інфокурс.

"Відновлення — це закладення фундаменту для процвітання України як безпечної, незалежної країни, повністю інтегрованої з Європою, пов’язаної з ринками по всьому світу", — сказав Блінкен на конференції з відновлення України в Лондоні.

За словами Блінкена, із цієї суми 520 млн доларів призначені для допомоги у капітальному ремонті енергосистеми України, 657 млн доларів буде використано для допомоги у модернізації її прикордонних переходів, портів, залізничних ліній та іншої критично важливої інфраструктури.

Близько 100 млн доларів буде використано для оцифрування митних та інших систем України, "щоб підвищити швидкість і скоротити корупцію", а ще 35 млн доларів буде використано для підтримки українського бізнесу за допомогою фінансування та страхування.

За словами Блінкена, нова допомога йде на додаток до більш ніж 20 млрд доларів економічної допомоги та допомоги з метою розвитку, яку Сполучені Штати надали Україні.

Нагадаємо: Єврокомісія пропонує зарезервувати для України в бюджеті ЄС 50 млрд євро на наступні чотири роки, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі 20 червня.

Уряд Великої Британії анонсував "знаковий" пакет фінансової допомоги для України, який включатиме 3 млрд доларів кредитних гарантій для Світового банку та понад 300 млн доларів двосторонньої допомоги, оголосив на Конференції з питань відновлення України британський премʼєр Ріші Сунак.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити