США можуть розглянути постачання Україні озброєння, яке здатне завдати удару по аеродромах у рф

Головна > Культура > США можуть розглянути постачання Україні...
Author

Назар Лазебний

13.04.2022, 16:04
Shares

3

Views

866

США можуть розглянути постачання Україні озброєння, яке здатне завдати удару по аеродромах у рф

Заступник міністра оборони США Кетлін Хікс

golosameriki.com

Сполучені Штати готові розглянути можливість постачання Україні озброєння середньої дальності, яке здатне завдавати ударів по аеродромах на території Росії.

Про це повідомила на зустрічі із групою військових оглядачів заступник міністра оборони США Кетлін Хікс, повідомляє "Голос Америки", інформує Іфокурс.

"Так, ми продовжимо розглядати типи засобів, які запитують українці, - у плані того, щоб надати їм трохи більше дальності та дистанції", - заявила Хікс у відповідь на питання про те, чи готовий буде Вашингтон вивчати варіант передачі Києву зброї, що потенційно дозволяє вражати військові аеродроми біля Росії", - розповіла заступник міністра оборони.

Проте Хікс зазначила, що вона не хотіла б забігати вперед президентських рішень і діждатись поки не буде оголошено про ці пакети. Водночас вона додала, що "ми просуваємо ці пакети дуже швидко".

У зв'язку з цим заступнику міністра було поставлено питання, чи означають її висловлювання, що США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь більшої дальності, ніж ті, що передавались досі.

"Відповідь - так", - наголосила Хікс.

Крім того, вона підтвердила, що американська сторона продовжить постачати українській розвідувальну інформацію та боєприпаси.

"Знаємо, що розвідувальна підтримка, яку ми надаємо, є життєво важливою. Українці теж ясно давали це зрозуміти публічно. Ми продовжимо це робити", - зазначила Хікс.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити