США може задіяти гранти Держдепу для додаткової військової допомоги Україні – Politico

Головна > Політика > США може задіяти гранти Держдепу для дод...
Author

Назар Лазебний

06.10.2023, 12:04
Shares

4

Views

414

США розблокували 400 млн доларів для військової допомоги Україні —  Тексти.org.ua
texty.org.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надання додаткової військової допомоги Україні за грантовою програмою Державного департаменту.

Про це пише Politico з посиланням на джерела, інформує Інфокурс.

"Адміністрація Байдена розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надсилання додаткової військової допомоги Україні, оскільки Конгрес продовжує боротися за фінансування зброЇ", - йдеться у повідомленні.

Один із варіантів, що розглядають в Білому домі, є використання програми Держдепу, яка надає гранти або позики країнам-партнерам на придбання зброї, повідомили виданню два співрозмовники.

Байден натякнув на цю стратегію 4 жовтня, зазначивши, що "є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування".

За даними Держдепу, на 21 вересня у США залишалося приблизно 650 млн доларів із 4,6 млрд доларів іноземного військового фінансування, які Конгрес виділив у рамках двох додаткових пакетів для України та "країн, які торкнулися ситуації в Україні".

Проте навіть якщо адміністрація Байдена використовує фінансові повноваження для допомоги Україні, Конгресу все одно необхідно приймати рішення, аби дозволити таке фінансування.

Адміністрація також потенційно може попросити Конгрес перенаправити фінансування з іншого бюджету Пентагону на підтримку України, за словами офіційного представника Міністерства оборони, знайомого з обговореннями. Однак цей маршрут потребує схвалення законодавців.

Високопоставлений представник Пентагону сказав, що рішення про те, яким маршрутом піде департамент, не прийнято.

Нагадаємо: 30 вересня Конгрес США прийняв рішення щодо тимчасового фінансування уряду країни, але без фінансової допомоги Україні. Це суттєвий привід для занепокоєння українського уряду.

Відмова американських законодавців від пакету підтримки України на 6 млрд доларів визиває занепокоєння і в європейських партнерів України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити