США, ймовірно, нададуть Україні ракети для F-16 у межах нового пакета допомоги - Politico

Головна > Війна > США, ймовірно, нададуть Україні ракети д...
Author

Назар Лазебний

21.09.2024, 13:04
Shares

0

Views

490

AGM-154 Joint Standoff Weapon To Equip Ukraine's F-16s: Report
twz.com

США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах нового пакета військової допомоги на 375 мільйонів доларів.

Про це повідомляєPoliticoіз посиланням на поінформовані джерела.

Зазначається, що ці ракети використовуються ВПС та ВМС США, а також низкою союзників, і що вони можуть вражати цілі на відставні у понад 70 миль (100 кілометрів).

Також до нового пакета допомоги планують включити артилерійські боєприпаси, ракети та засоби ППО.

Нова партія допомоги від США перебуває на стадії завершення, через що її вміст може змінитися до моменту офіційного оголошення, зазначає видання

Нові ракети, хоч і не мають тієї дальності, яку просив Київ, все ж дадуть українським пілотам нову потужну зброю у боротьбі із російськими військами, які наступають на сході країни, йдеться у матеріалі.

"Дальність польоту у понад 70 миль дозволить пілотам триматися подалі від лінії фронту і російської ППО, що дасть Києву новий спосіб вражати ці оборонні об’єкти і прифронтові склади зброї, ускладнюючи операції російських військ", – пише Politico.

Нагадаємо: У Пентагоні запевнили, що мають намір використати “кожен цент”, доступний для допомоги Україні, зазначила заступниця речника Міноборони СШАСабріна Сінгх. Мова йде про 5,8 млрд доларів з програми президентських повноважень PDA, завдяки якій можна надсилати Україні зброю зі складів США. За правилами використання бюджету, Білий дім може втратити доступ до цієї суми після закінчення бюджетного року (30 вересня), якщо не продовжити повноваження президента.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Ізраїль завдав ударів по ракетним установкам "Хезболли"

За даними військових, у кількох районах південного Лівану також були обстріляні кілька будівель і склад зброї, що належать "Хезболлі".

20.09.2024 - 10:27

Arrow
Theme

Енергетика

ЄС надасть 160 млн євро для допомоги енергетичному сектору України - фон дер Ляєн

Ця сума - 100 млн - надається з доходів від заморожених у Європі російських активів

19.09.2024 - 13:48

Arrow

Вас це може зацікавити