США готові надати РФ можливість перевірити наявність Томагавків на базах НАТО

Головна > Війна > США готові надати РФ можливість перевіри...
Author

Олександр Талов

02.02.2022, 09:52
Shares

1

Views

478

США готові надати РФ можливість перевірити наявність Томагавків на базах НАТО

depositphotos.com

Адміністрація Байдена повідомила Кремлю, що готова обговорити надання Росії можливості переконатися у відсутності наступальних крилатих ракет "Томагавк", розміщених на об'єктах НАТО у Румунії та Польщі.

Про це повідомляє Bloomberg за посиланням на компетентні джерела, передає Інфокурс.

Зазначається, що таким чином США хочуть розвіяти побоювання Москви щодо того, що ракети можуть бути використані для нападу на Росію.

"Ця пропозиція відображає зусилля США щодо пошуку точки дотику з Росією, щоб розрядити напруженість навколо України. Москва зосередила війська на кордоні з Україною, при цьому США та інші країни попереджають, що вторгнення може статися найближчим часом, якщо не буде знайдено дипломатичного виходу. Росія неодноразово заперечувала свої плани нападу на Україну, але Путін зажадав гарантій безпеки, у тому числі, щоб НАТО зачинила свої двері для нових членів у регіоні та не розміщувала наступальних озброєнь поблизу його кордонів", - йдеться у повідомленні.

Як уточнив один із співрозмовників, будь-яка угода буде досягнута лише після обговорення з союзниками, особливо з Польщею та Румунією.

При цьому, за його словами, США чекають від Росії надання аналогічної інформації про деякі російські бази, на яких розміщено зброю наземного базування.

Нагадаємо: Кремль неоднаразово вимагав юридичних гарантій, що держави Східної Європи, в першу чергу Україна та Грузія, ніколи не зможуть стати членами Альянсу. Окрім цього, Росія вимагає зменшення кількості натівського озброєння в Європі.

Проте, як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, альянс (НАТО) готовий до діалогу з Росією, проте ніколи не піде на компроміс щодо основних принципів європейської безпеки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити