США готові до переговорів з Росією, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози - Байден

Головна > Політика > США готові до переговорів з Росією, Кита...
Author

Назар Лазебний

14.10.2024, 09:58
Shares

2

Views

158

Байден уверяет в поддержке Украины до получения ''справедливого и  длительного мира'' | Украинская правда
Джо Байден. Getty Images

Президент США Джо Байден заявив, що його країна готова до переговорів "без попередніх умов" з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози у світі.

З такою заявою Байден звернувся до цьогорічних лауреатів Нобелівської премії миру.

Вінзазначив, що людство повинно продовжувати рухатися вперед до того дня, коли "ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ від ядерної зброї".

"Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов щодо зменшення ядерної загрози. Ні нашим країнам, ні світу не вигідно перешкоджати прогресу у скороченні ядерних арсеналів. Зменшення ядерної загрози важливе не всупереч небезпекам сучасного світу, а саме через них", - йдеться у заяві американського президента.

Байден наголосив, що ці ядерні ризики підривають норми і домовленості, над якими "ми колективно працювали", і йдуть всупереч з життєво важливою роботою сьогоднішніх Нобелівських лауреатів.

Нагадаємо: 25 вересня Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточненьу визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Зокрема ці уточнення стосуються розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для "нейтралізації" яких може застосовуватися ядерна зброя.

У свою чергу північнокорейський лідер Кім Чен Инзаявив, що його країна без вагань застосує ядерну зброю, якщо ворог спробує зазіхнути на її суверенітет.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити