США через агенцію USAID нададуть Україні 55 мільйонів доларів для підготовки до зими

Головна > Спорт > США через агенцію USAID нададуть Україні...
Author

Марія Куренко

06.10.2022, 15:48
Shares

3

Views

1 104

США через агенцію USAID нададуть Україні 55 мільйонів доларів для підготовки до зими

 xtra.net

Голова Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер, перебуваючи в Україні, заявила, що USAID надасть 55 млн доларів, щоб допомогти Україні підготуватися до зими на тлі розв'язаної РФ жорстокої війни.

Про це повідомляє пресцентр USAID, інформує Інфокурс.

"Ця допомога забезпечить ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні", - йдеться у пресрелізі.

Як повідомляє відомство, нову допомогу USAID безпосередньо отримають до семи мільйонів українців у 19 регіонах.

USAID також забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для внутрішньо переміщених осіб та притулки для соціально незахищених громадян, допомагаючи забезпечити українцям доступ до теплого житла взимку.

Допомога буде насамперед націлена на регіони України, які були спустошені війною путіна, включаючи Чернігівську, Харківську, Київську, Миколаївську, Одеську, Запорізьку та Житомирську області", - йдеться у заяві.

Зазначається, що нове фінансування надається на додаток до допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення рф та допоможе Україні забезпечити постійне постачання опалення та гарячої води своїм громадянам, кажуть в USAID.

Допомога надається в рамках Проєкту енергетичної безпеки USAID.

Нагадаємо: У рамках цієї ініціативи USAID вже надав труби опалення та інше обладнання, щоб допомогти відновити послуги 22 000 людей у ​​Києві, які втратили доступ через руйнування російськими військовими цивільної інфраструктури.

Діяльність Проекту енергетичної безпеки USAID упродовж п'яти років буде спрямована на те, щоб допомогти Україні побудувати більш безпечний і прозорий енергетичний сектор, який забезпечує стабільні та доступні постачання для громадян, одночасно зменшуючи залежність країни від російського газу та електроенергії.

З початку неспровокованого вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року USAID допомогло Україні підключити свою електромережу до європейської електроенергетичної системи, що дозволило Україні вперше експортувати електроенергію до Європейського Союзу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити