Спрощено процедуру отримання житлової субсидії - Шмигаль

Головна > Закон > Спрощено процедуру отримання житлової су...
Author

Марія Куренко

19.05.2021, 15:11
Shares

0

Views

1 267

Спрощено процедуру отримання житлової субсидії - Шмигаль

komun.te.ua

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні вніс зміни у критерії для призначення житлових субсидій, спростивши процедуру їх отримання.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Уряд спрощує процедуру отримання субсидії. З травня цього року були запроваджені нові правила отримання допомоги. Ми уважно аналізували ситуацію і сьогодні внесли певні корективи в ці правила. Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. З деякими винятками. При цьому верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує", - написав Шмигаль .

За словами прем'єра, нові зміни стосуватимуться питання наявності декількох об'єктів житла.

"Якщо ви власник трьох-чотирьох квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми", - йдеться у повідомленні.

Також збільшено розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Претендувати на субсидію можна маючи на депозиті до 100 тис. гривень.

Прем’єр додав, що справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення, що дасть змогу втричі скоротити терміни розгляду заяв.

Нагадаємо: З 1 травня в Україні змінився порядок перепризначення субсидій. Передбачалося, що у травні 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) буде здійснватися лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. На подання документів дали п'ять місяців, до вересня включно.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити