Способи обміну криптовалют

Головна > Міжнародне > Способи обміну криптовалют
Author

Марія Куренко

10.11.2022, 14:26
Shares

3

Views

624

Способи обміну криптовалют
null

Наразі крипта - це високоліквідний платіжний інструмент та досить перспективна інвестиція, яка може забезпечувати пасивний дохід.

Що таке криптовалюта

Криптовалюта є різновидом цифрових валют. В основу емісії крипти закладено принцип підтвердження виконаної роботи (Proof-of-work). Для створення чи перевірки нової одиниці криптовалюти використовуються певні криптографічні методи. Слід зазначити, що криптовалюта не має ніякого забезпечення і її існування тримається на довірі користувачів.

Головною перевагою криптовалюти є її незалежність від державного регулювання. Таку валюту можна вільно купувати, продавати, обмінювати без будь-яких обмежень та податків. Проте, щоб зробити це з найбільшим зиском, потрібно знати певні правила та нюанси. Завітавши на Xchangescan можна ознайомитися рейтингом перевірених обмінних майданчиків, а також динамікою курсу Біткоїна, чи іншої криптовалюти.

Список існуючих криптовалют не є чимось сталим, бо існує певна тенденція створення нових валют чи зникнення старих. Наразі за статистикою налічується вже більше ніж дві тисячі різних криптовалют. Найвідомішою наразі є Bitcoin. ВІн же є і найпоширенішою криптою через свою анонімність.

Зберігати крипту можна в електронних гаманцях та переводити між ними. Зважаючи на те, що криптовалюта не має емісійного центру, кожен такий криптогаманець є своєрідним банком. Маючи потужний комп'ютер, за бажанням створювати (майнити) таку валюту.

Де можна купити, продати чи обміняти криптовалюту

Необхідність обміняти крипту на готівку може виникнути при перерозподилі інвестиції чи фіксуванні прибутку, чи при банальній потребі у готівці. Так само у людини може виникнути потреба купівлі/продажу наявних криптоактивів.

Найбільш популярними і затребуваними способами купівлі/продажу цифрових активів є:

  • Криптовалютні біржі мають широкі можливості обміну крипти на фіат. На них можна купувати та продавати практично будь-яку криптовалюту після проходження процесу реєстрації. Більше підходять для професійного трейдінгу. Зазвичай на них затосовується значна комісія на проведення транзакцій.
  • P2P-майданчики надають можливість прямого обміну криптою між покупцем та продавцем. Краще проводити обмін з тим контрагентом, репутація якого Вам відома, щоб не натрапити на шахрая.
  • Криптомати доступні лише мешканцям великих мегаполісів, так в Україні іх лише 5.
  • Онлайн-обмінники забезпечують велику кількість пар для обміну, досить високу швидкість проведення транзакцій, безпеку угоди. Також відсутній процес реєстрації, угоди проводяться анонімно. Проте слід зазначити, що обирати обмінний сервіс необхідно з урахуванням не тільки потреб і параметрів обміну, що цікавлять, а й його надійності.

Такі способи покупки чи обміну криптовалюти, як Telegram-боти, посередники чи обмін безпосередньо у фізичних осіб пов'язані з великим ризиком втрати у кращому випадку тільки коштів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити