Спікер Джонсон обговорює з Білим домом пакет допомоги Україні

Головна > Політика > Спікер Джонсон обговорює з Білим домом п...
Author

Назар Лазебний

12.04.2024, 17:16
Shares

2

Views

265

Помощь Украине от США — Майк Джонсон ведет переговоры с Белым домом  относительно пакета помощи / NV
Лія Мілліс/REUTERS

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон веде переговори з Білим домом, готуючись до складного завдання - затвердити в Палаті представників допомогу Україні та Ізраїлю на військовий період.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на АР.

Лідер республіканців у Палаті представників Стів Скаліз повідомив журналістам, що Джонсон обговорював з посадовцями Білого дому законопроєкт, відмінний від того, який раніше затвердив Сенат і який передбачає 95 мільярдів доларів асигнувань.

Джонсон веде переговори щодо законопроєкту, який структурує частину фінансування Києва у вигляді кредитів, що відкриватиме США шлях до використання заморожених активів російського центрального банку та включатиме інші зміни у політиці.

Скаліз зазначив, що новий пакет, за повідомленнями, включатиме кілька вимог республіканців.

Це відбувається унаслідок того, що Джонсон місяцями не виносив на голосування допомогу, яка мала б забезпечити вкрай необхідні боєприпаси та зброю для Києва. Спікер намагається знайти відповідний час для просування пакету, який несе для нього політичні ризики, проте домовленості досягнуто не було.

"Очевидно, угоди потрібно досягнути не лише з Білим домом, але і з нашими конгресменами" ,- зазначив Скаліс

Конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, республіканка від Джорджії, погрожувала спробувати усунути Джонсона з посади спікера та попередила, що збільшення фінансування для України допоможе їй переконати конгресменів від Республіканської партії обрати нового спікера.

"З Росією в Києві цей світ стає небезпечнішим, тож ми просто повинні знайти розумний спосіб схвалити законопроєкт, який ми зможемо схвалити і відправити до Сенату".— сказав конгресмен Дон Бейкон, республіканець, який підтримує допомогу Україні.

Лідер демократів у Палаті представників Гакім Джеффріс заявив у четвер, що "єдиним шляхом вперед" для Палати представників є голосування за пакет Сенату щодо національної безпеки. Він також припустив, що демократи допоможуть Джонсону втримати посаду спікера, якщо він це зробить.

"Якщо ми хочемо запобігти перемозі Путіна в Європі, Палата має вчинити правильно для демократії та прийняти пакет допомоги Сенату зараз", — заявив у четвер лідер сенатської більшості Чак Шумер у своїй промові.

Нагадаємо: Упродовж кількох місяців республіканці та демократи в Конгресі обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Республіканці наполягають на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, ставлячи під сумнів подальшу підтримку України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити