Союзники по НАТО узгодили формулювання щодо членства України

Головна > Політика > Союзники по НАТО узгодили формулювання щ...
Author

Назар Лазебний

11.07.2023, 16:32
Shares

9

Views

256

Ukrinform on Twitter: "Байден і Столтенберг на зустрічі обговорять саміт  НАТО та допомогу Україні https://t.co/9SAjEY86us https://t.co/9FsFLZZoM7" /  Twitter
Укрінформ

Країни НАТО "узгодили формулювання" щодо можливості членства України в Альянсі.

Як повідомляє Голос Америки,про це заявив президент США Джо Байден у вівторок перед зустріччю з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, інформує Інфокурс.

"Ми узгодили формулювання, яке запропонували щодо майбутньої можливості України вступити до НАТО. Нам потрібно, щоб єдність НАТО тривала", - сказав Байден.

Раніше у вівторок перед відкриттям саміту НАТО Столтенберг висловив переконання, що Україна "отримає позитивний та потужний" сигнал від учасників саміту, що відбувається в Литві.

"Якщо підсумовувати все, включно з тим, що ми чітко дамо зрозуміти, що Україна стане членом, ми скасуємо План дій щодо членства, ми перетворимо її Збройні сили на справжнє військо НАТО, ми створимо Раду Україна - НАТО. То все це разом буде дуже потужним і позитивним сигналом НАТО для України", - наголосив Столтенберг.

Водночас президент України Володимир Зеленський, який планує взяти участь у саміті у Вільнюсі, назвав "безпрецедентним й абсурдним" те, що, за його інформацією, у Вільнюсі обговорюються формулювання, які не включають часові рамки для запрошення та членства України, а передбачають умови запрошення.

"Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор. Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті", - наголосив український президент.

Нагадаємо: Раніше Зеленський в інтерв'ю телеканалу ABC сказав, що НАТО має прямо заявити, що не боїться Росії, а Україні союзні країни повинні надати чіткі гарантії безпеки, поки Київ не зможе приєднатись до Альянсу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити