Сьогодні без режиму тиші здійснять спроби евакуації людей із п’яти міст Луганщини

Головна > Закон > Сьогодні без режиму тиші здійснять спроб...
Author

Марія Куренко

21.04.2022, 11:03
Shares

0

Views

765

Сьогодні без режиму тиші здійснять спроби евакуації людей із п’яти міст Луганщини

slovoidilo.ua

На Луганщині, попри відсутність "режиму тиші", сьогодні буде чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Про це у Теlegram повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Щодня знаходимо людей, які через відсутність мобільного зв’язку та Інтернету не знали про безкоштовну евакуацію. 21 квітня безкоштовно виїхати можна буде із Сєвєродонецька, Лисичанська та за можливості з Попасної, Гірського та Рубіжного. Без "режиму тиші", - написав очільник області.

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Гайдай розповів, як щодня знаходять людей, які через відсутність мобільного зв’язку та Інтернету не знали про безкоштовну евакуацію. Такі випадки є у кожному населеному пункті, навіть у містах. Якщо до бомбосховищ та великих підвалів поліцейські та волонтери регулярно підвозять їжу і вже всіх там знають, то об’їхати підвали кожного із тисяч будинків швидко неможливо.

"Приїжджаємо до віддаленої багатоповерхівки з декількома підвалами, а там лише дві-три людини, або взагалі одна. Яку не одразу й знайдеш. Добре, якщо вона почує звук автомобіля і вийде. Розповідаємо, запрошуємо і допомагаємо доставити до автобусів. Аналогічна ситуація в маленьких селищах. Врятуємо усіх, в кого є бажання", - заявив керівник ОВА.

Нагадаємо: Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні. Станом на 19 квітня залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Учора, 20 квітня, з Луганщини без гуманітарних коридорів і без "режиму тиші" евакуювати понад 110 мирних мешканців.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити