Служба безпеки знешкодила у столиці осередок терористичної організації ІДІЛ

Головна > Закон > Служба безпеки знешкодила у столиці осер...
Author

Назар Лазебний

16.12.2021, 13:46
Shares

1

Views

660

Служба безпеки знешкодила у столиці осередок терористичної організації ІДІЛ

Пресцентр СБУ/ssu.gov.ua

У ході спецоперації у Києві Службою безпеки України припинено діяльність осередку міжнародної терористичної організації "Ісламська держава"

Керівником угруповання був один із лідерів "ІДІЛ", якого СБУ затримала і екстрадувала до Грузії у травні 2020 року, повідомляє пресцентр СБУ, предає Інфокурс.

"За попередніми даними, до складу осередку входило 12 осіб. П'ятеро з них – громадяни РФ, які перебувають у розшуку за злочини у різних країнах світу", - йдеться у повідомленні служби безпеки.

Зазначається, що крім того, зловмисники причетні до фінансування терористичної діяльності бойовиків "Ісламської держави" на території Близького Сходу.

Співробітники СБУ задокументували факти їх листування із особами, які перебувають у Сирії та беруть участі у бойових діях.

Як повідомили у відомстві, для маскування незаконного перебування у столиці нашої держави вони розосередились за окремими адресами у різних районах міста.

Проведено 11 обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили та вилучено зброю та набої до неї, підроблені документи, засоби зв’язку.

Фото: Пресцентр СБУ/ssu.gov.ua

Всі вилучені предмети направлено на експертизу.

Слідчими СБУ розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити