Служба безпеки знешкодила міжнародних злочинців, що викрадали людей на сході України

Головна > Банки > Служба безпеки знешкодила міжнародних зл...
Author

Олександр Талов

24.12.2021, 11:13
Shares

1

Views

941

Служба безпеки знешкодила міжнародних злочинців, що викрадали людей на сході України

Пресцентр СБУ/ssu.gov.ua

Співробітниками Служби безпеки України у ході багатоетапної спецоперації в Маріуполі нейтралізовано міжнародне кримінальне угруповання, яке викрадало людей на сході країни.

Викрадених людей зловмисники змушували займатися наркоторгівлею. У разі відмови – застосовували до потерпілих насильство та погрожували вбивством, повідомляє пресценр СБУ.

"Діяльність угруповання координував з Близького Сходу уродженець однієї з країн Південного Кавказу, так званий "злодій у законі", який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів", - йдеться у повідомленні.

За його завданням учасники банди намагались налагодити збут важких наркотиків на території регіону. Для маскування протиправної діяльності "товар" замовникам передавали через місцевих жителів, яких насильно втягували у наркобізнес.

Крім того, кримінальники тероризували і залякували мешканців регіону через здійснення розбійних нападів на громадян та "вибивання" з них грошей.

Як повідомили слідчі СБУ, зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації і потім змушували потерпілих повертати неіснуючі борги, при цьому застосовували зброю і завдавали їм тяжкі тілесні ушкодження.

Задокументовано факти вимагання грошей на суму майже 20 тис. дол.

Двох організаторів банди затримано під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити