Служба безпеки Швеції вважає, що вибухи на Північних потоках спричинені навмисними діями

Головна > Банки > Служба безпеки Швеції вважає, що вибухи ...
Author

Ольга Фединчік

06.10.2022, 16:24
Shares

1

Views

852

Служба безпеки Швеції вважає, що вибухи на Північних потоках спричинені навмисними діями

zaxid.net

Служба безпеки Швеції заявила, що підводна система газопроводів "Північний потік" у її територіальних водах була пошкоджена внаслідок вибухів.

Про це пише Bloomberg, Інформує Інфокурс.

Як пише видання, служба безпеки країни завершила інспекцію за допомогою підводного апарату на місці витоків на "Північних потоках" та підтвердила підозру щодо диверсії – нещодавні прориви газопроводів спричинені вибухом, причому докази вказують на навмисні дії.

Зазначається, що шведські слідчі не дали жодних вказівок на те, як сталися вибухи чи хто може нести за це відповідальність.

Вилучені з місця злочину матеріали аналізуються, щоб зрозуміти, "чи можна комусь вручити підозру і згодом притягнути до кримінальної відповідальності", йдеться в заяві Служби безпеки. Там вважають, що це дослідження "посилило підозри в диверсії".

Нагадаємо: Увечері 26 вересня диспетчери центру управління "Північного потоку-1" зафіксували падіння тиску на обох нитках газопроводу. За даними Морського управління Данії, витік газу зафіксовано у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм.

Через три дні берегова охорона Швеції виявила ще одне місце витоку газу.

Сейсмологічні вимірювальні станції в Швеції та Данії зареєстрували два сильні підводні вибухи незадовго до виявлення витоків газу на російських газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в тому ж районі в понеділок. Один із вибухів мав магнітуду 2,3 і був зареєстрований на 30 вимірювальних станціях по всьому півдні Швеції.

Німецькі органи безпеки вважають, що обидві нитки газопроводу "Північний потік-1" і одна "Північного потоку-2" можуть стати непридатними назавжди після диверсії, повідомляли ЗМІ

Пошкодження газопроводів викликали підозри, що диверсію могла влаштувати росія, щоб спровукувати стрибок цін на газ і без того напруженому ринку ЄС з настанням зими, проте кремль заперечує свою причетність до вибухів на "Північних потоках".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити