Словаччина планує відновити виробництво снарядів для України – глава МЗС

Головна > Міжнародне > Словаччина планує відновити виробництво ...
Author

Ольга Фединчік

08.12.2022, 22:09
Shares

2

Views

893

Словаччина планує відновити виробництво снарядів для України – глава МЗС

Міністр закордонних справ Словаччини Ростіслав Качер (ліворуч) і глава МЗС України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції в Київі.

investigator.org.ua

Словаччина розгляне можливість відновлення виробництва боєприпасів 120 и 155 міліметрів для потреб України.

Про це Міністр закордонних справ Словаччини Ростіслав Качер сказав на спільній пресконференції з главою МЗС Дмитром Кулебою під час візиту до Києва, інформує Інфокурс.

"Ми зараз говоримо про те, як запустити наші виробничі потужності. Ми виробляли снаряди великого калібру – 120, 155 міліметрів. Ми маємо потужності для цих калібрів – почасти державні, почасти приватні. Треба запустити ці потужності, щоб вони почали виробляти 155 мм для гаубиць. І це найперший наш пріоритет", – зазначив він.

Раніше глава словацького МЗС повідомив про схвалення нового пакета військової допомоги для України, до якого входять боєзапас великого калібру й для винищувачів, теплі речі та інше спорядження. Також Словаччина, за його словами, продовжить гуманітарну допомогу Україні, щоб українці легше могли перезимувати.

Нагадаємо: За даними ЗМІ, НАТО обговорює можливість інвестування в старі заводи в Чехії, Словаччині і Болгарії з метою відновлення виробництва снарядів радянських часів для артилерійського озброєння України, яке все ще залишається значною мірою радянського зразка.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити