Ситуація у Луб'янському лісництві контольована, пожежу локалізовано

Головна > Війна > Ситуація у Луб'янському лісництві контол...
Author

Назар Лазебний

05.09.2024, 17:29
Shares

0

Views

656

Пожежув Луб’янському лісництві локалізували, але боротьба з вогнем триває, Державне агентство України з управління зоною відчуження

Через погіршення погодних умов станом на четвер, 5 вересня, площа загоряння у лісництві у Чорнобильській зоні зросла до 550 гектарів.

Як інформуєМіністерство захисту довкілля та природних ресурсів України пожежув Луб’янському лісництві локалізували, але боротьба з вогнем триває.

До її ліквідації залучили додаткові підрозділи ДСНС, техніку та особовий склад ЗСУ та працівників підприємств зони відчуження. Йдеться про 204 людини та 50 одиниць техніки.

Наразі також посиленоконтроль за радіаційною ситуацією, враховуючи радіаційну небезпеку території.

"Автоматизована система контролю радіаційного стану (АСКРС) здійснює безперервний моніторинг на 39 пунктах, передаючи дані до диспетчерського центру щогодини, а в умовах надзвичайної ситуації – кожну хвилину. На місце пожежі направлено оперативну групу радіаційної розвідки ДСП "Екоцентр" для радіаційно-екологічного моніторингу та дозиметричного контролю на межі лінії вогню", - йдеться у повідомленні.

У Міндовкілля додали, що ситуація контрольована, загрози об’єктам критичної інфраструктуринемає. Радіаційний фон у нормі.

Нагадаємо: 3 вересняу Чорнобильській зоні загорілась лісова підстилка на площі орієнтовно 20 га. Через пожежу, а також у зв'язку з тлінням торфовищ в Броварському районі, жителів Київщини попереджали про задимлення повітря та надали рекомендації зачинити вікна та не перебуватитривалий час надворі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити