Сили оборони збили вже понад 300 іранських дронів Shahed-136 - Ігнат

Головна > Міжнародне > Сили оборони збили вже понад 300 іранськ...
Author

Ольга Фединчік

28.10.2022, 17:39
Shares

2

Views

321

Сили оборони збили вже понад 300 іранських дронів Shahed-136 - Ігнат
null

З 13 вересня українські військові знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених Росією.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, інформує Інфокурс.

"На сьогодні, з 13 вересня, коли перший дрон-камікадзе був збитий на Харківщині, Сили оборони збили понад 300 таких безпілотників!, – зазначив Ігнат.

Він додав, що противник запускає такі дрони хвилями, виснажуючи ППО України. Також зараз помітне зменшення використання цих БПЛА.

Зазначається, що наразі невідомо, скільки їх отримала Росія, приблизна кількість замовлення агресором – 2400 одиниць, але є ймовірність, що окупанти не отримали їх всі.

Нагадаємо: З 10 жовтня росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі рф у бою з серпня, зазначають у британськійї розвідці. Ціна збиття безпілотників-камікадзе, які атакують міста України, значно перевищує суми, які росія платить за закупівлю та запуск дешевої технології іранського виробництва. Відбиття атак коштувало Україні понад 28 млн доларів.

Уряд Ірану заперечує постачання безпілотників Росії, яка у свою чергу заперечує, що її сили використовували іранські безпілотники для нападу на Україну. Проте, за інформацією ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати росії ракети "земля-земля" на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе. Озброєння надійде наприкінці місяця.

Як повідомляв пише Reuters, США, Велика Британія та Франція порушили питання про передачу Іраном безпілотників Росії на засіданні Ради Безпеки ООН.

Спецслужби Великої Британії вважають, що росія використовує велику кількість іранських дронів Shahed-136, щоб пробити українську протиповітряну оборону, і, ймовірно, дрони будуть використовуватись як заміна російської високоточної зброї великої дальності, яка стає все дефіцитнішою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити