Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" у Авдіївці - Тарнавский

Головна > Війна > Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" ...
Author

Назар Лазебний

16.02.2024, 17:01
Shares

1

Views

119

Командування ухвалило рішення: Сили оборони в Авдіївці відступають з  укріпрайону "Зеніт"
Російські війська у боях за Авдіївку застосовують фосфорні снаряди, від яких палають цистерни з мазутом на коксохімічному заводі, libkos / Instagram

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що командування прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки.

Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки, повідомив Тарнавський.

"Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки. Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога", - ідеться у повідомленні.

Генерал зазначив, що тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції.

За його словами, наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Нагадаємо: Як повідомила Третя окрема штурмова бригада російські війська у боях за Авдіївку застосовують фосфорні снаряди, від яких палають цистерни з мазутом на коксохімічному заводі. Також ворог посилив використання КАБівю

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити