Сили оборони мали успіх біля Малої Токмачки, у Роботино триває планова робота - Міноборони

Головна > Війна > Сили оборони мали успіх біля Малої Токма...
Author

Олександр Талов

21.08.2023, 12:10
Shares

3

Views

453

2
Генштаб ЗСУ

РФ продовжує спроби наступати на декількох напрямках - Куп‘янський, Лиманський, Авдіівський, Мар‘їнський.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, інформує Інфокурс.

На Куп’янському напрямку противник штурмує та здійснює обстріли.

"Наші війська відбивають атаки, тримають кордон та не дають ворогу просуватись. Зокрема, силами оборони відбито атаки противника в районах Першотравневе, Синьківка, Петропавлівка Харківської області", - зазначила Маляр.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, в районах Кремінної та Білогорівки Луганської області.

"Наші війська на Лиманському та Куп’янському напрямках завдали ворогу значних втрат. Зараз ворог змушений перегруповуватись та відновлюватись, але не відступає від своїх планів. Тривають бої - повідомила вона.

На Бахмутському напрямку:

  • північний фланг - противник намагається відновити втрачене положення у районах Залізняньске, Василівка, Богданівка.південний фланг - тривають бої в центральній частині Кліщіївки, північніше і західніше Андріївка, північніше Курдюмівки Донецької області.

"Звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 43 кв.кмЗаільнено за тиждень 3 кв.км" , - інформує заступниця міністра оборони.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках ворог продовжує наступати, але безуспішно. Противнику просунутись не вдається.

Також безуспішно ворог намагається відновити свої положення у звільнених районах Урожайного та Старомайорського Донецької області.На півдні тривають наступальні дії на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія в обороні.Росіяни продовжують обстрілювати українські позиції та цивільні об’єкти у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях, при цьому активно застосовують баражуючи боєприпаси “Ланцет”.

"Наші підрозділи мали успіх в напрямку південно-східніше Роботине та південніше Мала Токмачка Запорізькоїої області. Ворог намагався повернути втрачені положення східніше Роботине Запорізької області. Але безуспішно.

В Роботине зараз триває планова бойова робота, зазначила Маляр.

Нагадаємо: Як інформував ІК, протягом минулої доби ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити