Шуфричу оголосили підозру у держзраді

Головна > Закон > Шуфричу оголосили підозру у держзраді
Author

Ольга Фединчік

15.09.2023, 15:09
Shares

4

Views

260

Служба безпеки України

За матеріалами Служби безпеки України народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує Інфокурс.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Шуфрича.

За матеріалами СБУ йому повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

За інформацією СБУ згідно матеріалам розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича, агента російської ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні.

Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив "кротоферму" для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курирував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк, нагадали у відомстві.

Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що Українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ". Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюються 45 обшуків. Досудове розслідування триває.

Фото: Служба безпеки України

Нагадаємо: Шуфрич - проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3-го, 4-го, 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Раніше СБУ і Держбюро розслідувань викрили у Київській області 15 компаній, які працювали на Сівковича та ФСБ РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити