Щонайменше 170 людей затримали у Нідерландах після COVID-заворушень

Головна > Політика > Щонайменше 170 людей затримали у Нідерла...
Author

Назар Лазебний

23.11.2021, 16:02
Shares

3

Views

1 199

Щонайменше 170 людей затримали у Нідерландах після COVID-заворушень

Пошкодження у Роттердамі після заворушень у п'ятницю ввечері.

Associated Press

У Нідерландах після акцій протесту проти коронавірусних обмежень, які переросли у масові заворушення по всій країні, було затримано 173 людини.

Про це повідомляє NOS.

"Наразі після масових заворушень затримано 173 людини, але їх було значно більше. Усі вони будуть притягнуті до відповідальності за свої дії”, - йдеться у повідомленні.

Міністр юстиції і безпеки Нідерландів Ферд Грапперхаус наголосив, що проти агресивних мітингарів буде застосовано правосуддя і вони відповідатимуть за завдані збитки.

Він також висловив свою вдячність поліції та наголосив, що масові заворушення не мають нічого спільного з висловленням власної позиції чи невдоволення щодо запровадження коронавірусних заходів.

Демонстрація проти запровадження коронавірусних обмежень у Роттердамі переросла у заворушення у п’ятницю, 19 листопада, після чого заворушення на знак протесту проти запроваджених владою карантинних обмежень почалися одразу в кількох містах - Гаазі, Енсхеде, Гронінгені, Тілбурзі.

У першу ніч заворушень, що відбулися у Роттердамі, коли акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у масовий безлад, поліція застосувала зброю. Щонайменше семеро людей дістали поранення, серед них правоохоронці та журналісти.

За словами міністра юстиції Грапперхауса, поліція зауважила, що заходи з коронавірусних обмежень викликали розкол у суспільстві.

"Важливо, щоб ми продовжували обговорювати це одне з одним. Однак те, що сталося минулими вихідними, не має нічого спільного з дискусією. Я завжди продовжуватиму рішуче протидіяти цьому разом із мерами, прокуратурою та поліцією", - зазначив міністр.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити