Шольц підтвердив замовлення 17 систем ППО IRIS-T для України

Головна > Війна > Шольц підтвердив замовлення 17 систем ПП...
Author

Назар Лазебний

05.09.2024, 09:00
Shares

1

Views

420

Ракетний комплекс IRIS-T.
Ракетні комплекси IRIS-T, Diehl Defense

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для Бундесверу та для України.

Як пише Bloomberg, про це він сказав, виступаючи 4 вересня на базі ВПС на північному узбережжі поблизу Кіля.

Шольц повідомив про замовлення 17 систем IRIS-T для України на додачу до семи, які Київ вже отримав раніше. Канцлер зазначив, що чотири з них будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного.

"Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється. Ми спланували все заздалегідь і вчасно забезпечили контракти й фінансування, щоб Україна могла і надалі повністю покладатися на нас", – наголосив Шольц.

До 2026 року Україна отримає 24 системи IRIS-T з Німеччини, 12 середньої дальності й 12 малої дальності, кажуть джерела Bloomberg.

ЗРК IRIS-T SL складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радіолокаційної машини та командирської машини. Зенітні ракети можуть уражати цілі на висоті до 20 км та на відстані до 40 км. IRIS-T SL разом із NASAMS і Patriot стали основою української ППО. У комбінації з радаром TRML-4D вони здатні збивати російські малопомітні крилаті ракети Х-101.

Нагадаємо: Цієї весни президент Володимир Зеленський звернувся з проханням про додаткові поставки систем ППО. Німеччина заявила, що відправить додаткову батарею, а Нідерланди оголосили про ініціативу відправити ще одну на основі компонентів, які постачають декілька країн.

20 червня, на засіданні Ради оборони Румунії прийняли рішення про передачу Україні системи ППО Patriot.

2 вересня Уряд Румунії у понеділок схвалив законопроєкт, який дозволяє безоплатну передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot, і направив його на розгляд парламенту.

Атаки Росії та безпілотників за останні місяці знищили понад 9 ГВт енергетичних потужностей України, заявив Зеленський.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити