Шольц, Макрон та Драгі прибули з візитом до Київа

Головна > Енергетика > Шольц, Макрон та Драгі прибули з візито...
Author

Назар Лазебний

16.06.2022, 10:07
Shares

0

Views

828

 Шольц, Макрон та Драгі прибули з візитом до Київа

Подоріж потягом Драгі, Шольца та Макрона до Києва

repubblica.it

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі сьогодні прибули до Києва.

Прибуття посадовців підтвердив очільник правління Укрзалізниці Олександр Камишин у Телеграм, інформує Інфокурс.

У пресслужбі Укрзалізниці написали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі зичили вдалого ранку з українського дипломатичного поїзда.

Фото: Пресцентр "Укрзалізниця"/t.me

"А для нас він буде добрим, якщо трійка європейських лідерів так само злагоджено підтримає правильний висновок щодо заявки України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС", – наголосили в компанії.

Візит відбувається напередодні засідання Єврокомісії, яка має ухвалити рекомендацію, чи надавати Україні статус кандидата в члени ЄС.

Шольц говорив, що приїде тоді, коли зʼявляться речі, що необхідно обговорювати "на місці". Він заявляв, що не буде їхати задля протокольної "фотосесії".

"Ми теж не хочемо, щоб він просто приїхав на фотосесію. Можливо, він має на увазі, що ми сподіваємось на військову підтримку України з боку Німеччини. Я думаю, він має на увазі це. Більше того, я очікую, що він особисто підтримає нас і що він особисто впевнений, що Україна зможе вступити до ЄС і що статус кандидата буде надано Україні вже в червні", - відповів на це президент України.

Макрон, після свого відомого вислову про "не принижувати Росію", вчора під час виступу на базі НАТО в Румунії зробив свою риторику щодо РФ жорсткішою і наголосив, що треба зробити все для перемоги українців.

Нагадаємо: Візит Шольца, Драгі і Макрона офіційно не підтверджувався, хоча ЗМІ писали про підготовку поїздки ще з минулого тижня. Жоден із цих лідерів не був в Україні від початку повномасштабного вторгнення російської армії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити