Шольц анонсував поставку в Україну САУ Gepard і системи Iris-Т

Головна > Енергетика > Шольц анонсував поставку в Україну САУ G...
Author

Ольга Фединчік

02.03.2023, 13:17
Shares

1

Views

1 034

Шольц анонсував поставку в Україну САУ Gepard і системи Iris-Т

Канцлер ФРН Олаф Шольц

EPA/Jens Krick

Німеччина буде продовжувати разом із партнерами допомагати Збройним силам України зброєю і підготовкою військовослужбовців.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у промові до Бундестагу в четвер, пише Укрінформ, інформує Інфокурс.

"Путін продовжує робити ставку на воєнну перемогу. Але цієї перемоги не буде. Також і тому, що ми та наші партнери будемо продовжувати підтримувати Україну", - сказав глава уряду ФРН.

Він нагадав, що Німеччина протягом року, що минув, надала Україні всебічної допомоги на понад 14 млрд євро та зазначив, що ближчими тижнями Україна отримає додаткові САУ Gepard і системи Iris-Т, які допоможуть захиститися від російських повітряних атак.

Також за його словами, промисловість паралельно працює над виробництвом боєприпасів і запчастин. Крім того вже понад 3 тисячі українських військових отримали навчання в Німеччині та ще для понад 1 тисячі солдатів навчання почнеться незабаром.

Він зазначив, що ФРН стала центральним тренувальним центром у Європі, в координації зі США та Великобританією.

Глава уряду також наголосив на необхідності підвищувати боєздатність власної армії, Бундесверу, та здатність протистояти гібридним загрозам, таким, зокрема, як кібератаки та кампанії з дезінформації, які проводить росія. Залежності від російських енергоносіїв Німеччина вже позбулась, зазначив глава її уряду.

російська агресія стала поворотним моментом в історії не лише для України, але й для Німеччини та всієї Європи, підсумував Шольц.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити