Шольц анонсував пакет військової допомоги Україні на 1,4 млрд євро

Головна > Політика > Шольц анонсував пакет військової допомог...
Author

Олександр Талов

11.10.2024, 17:00
Shares

2

Views

669

Канцлер Германии почтил память турок, погибших при поджоге в Золингене
Канцлер ФРН Олаф Шольц, aa.com.tr

Німеччина ,Більгія, Данія та Норвегія готуютьвеликий пакет військової допомоги для України на суму1,4 млрд євро. Допомогу планують надати до кінця 2024 року.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Шольц нагадав, що Німеччина перебуває на другому місці за обсягами наданої Україні військової допомоги. Він зазначив, що центральниму допомозі України залишається допомога з ППО.

"Ми поставили Україні новий військовий пакет на суму 600 млн євро. Він включав п’яту систему IRIS-T, БМП, танки, гаубиці, боєприпаси і дрони", - розповів канцлер.

Крім цього, Шольц анонсуваввеликий пакет військової допомоги для України на 1,4 млрд євро. Його Німеччина готує спільно із трьома партнерами НАТО - Бельгією, Данією та Норвегією.

"До кінця року ми за підтримки наших партнерів - Бельгії, Данії, Норвегії поставимо в Україну ще один пакет на суму 1,4 млрд євро. Він включає ППО IRIS-T, Skyneх, Gepard, гаубиці, САУ, броньовані автомобілі, бойові дрони, радари та боєприпаси. У наступному році ми продовжимо військову підтримку України. 4 млрд євро ми вже включили у наш бюджет. Це є пряма двостороння військова допомога", - сказав канцлер ФРН.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 11 жовтня, прибув з візитом до Берліна. Він зустрівся із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити