Шмигаль доручив проконтролювати на місцях виконання Меморандуму щодо незмінність тарифів на тепло

Головна > Енергетика > Шмигаль доручив проконтролювати на місця...
Author

Назар Лазебний

10.11.2021, 15:14
Shares

0

Views

642

Шмигаль доручив проконтролювати на місцях виконання Меморандуму щодо незмінність тарифів на тепло

kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив обласним державним адміністраціям та Київській міській держадміністрації проконтролювати застосування у цьому опалювальному сезоні тарифів на тепло та гарячу воду, які діяли в опалювальний сезон 2020-2021 років.

"Стабільні тарифи — це зобов'язання Уряду та місцевої влади перед людьми, і ми його виконуємо", — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Глави Уряду, на сьогодні 97% житлових будинків забезпечені теплопостачанням. На 96% підключені дитячі садочки та медичні заклади. На 95% підключені до тепла школи. Більш ніж на 99% житловий фонд підключено до теплопостачання вже в 22-х областях.

Текст відповідного протокольного доручення озвучив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час засідання уряду.

"Головам обласних та Київської міської державної адміністрації взяти під особистий контроль застосування в опалювальному періоді 2021-2022 років тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення з урахуванням положень меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань", - сказав Чернишов.

Він також зауважив, що опалювальний сезон проходить у штатному режимі й наразі реалізується в рамках укладеного 30 вересня меморандуму.

Нагадаємо: Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити