Схід був епіцентром бойових дій увесь тиждень, на півдні Сили оборони поступово продвигаються вперед

Головна > Війна > Схід був епіцентром бойових дій увесь ти...
Author

Назар Лазебний

07.08.2023, 10:09
Shares

3

Views

778

На зображенні може бути: 1 особа та літальний апарат
Генштаб ЗСУ

Упродовж минулого тижня Схід був епіцентром бойових дій. Найгарячіше було на Куп’янському напрямку, де ворог намагався повернути втрачені ще минулої осені позиції на Харківщині.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, інформує Інфокурс

"На Куп'янському напрямку, мабуть, було найгарячіше. Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Йому цього не вдалося. Але протистояння було дуже жорстке", - розповіла вона.

Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани.

"У них такий план. Вони хочуть у Харківській області повертати території, які втратили", - додала заступник міністра.

Маляр зазначила, що протягом минулого тижня обстановка була вкрай складною та напруженою - як на сході, так і на півдні.

"Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що завдавши удар по Сходу вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході", - констатувала вона.

Наші війська вчора і сьогодні весь відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась. Ідуть важкі бої, зазначила Маляр.

Мета ворога відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону.

На Бахмутському напрямку теж складна ситуація. На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує - ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції.

Також на Сході ворог атакує Авдіівський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись.

Водночас, поінформувала заступник міністра, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Ворог чинить шалений спротив. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. Здійснювати стримуючі здійснюють десантників.", - зазначила Маляр.

В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за повідомленням Генштаба ЗСУ, протягом минулої доби ворог завдав 30 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити